På svenska  |  In English

 

ELÄMÄNI AAKKOSET

A

Armollisuus – vapauttavaa vastaanottaa ja lystikästä laittaa kiertämään.

B

Björknäs-erämökki. Kaikkien landepaikkojen äiti – ei ole tietä, ei ole sähköä, ei ole naapureita.            On hiljaisuutta, kotkanpesä, usvainen järvi kuutamolla, rapuja, vanhanajan

sauna. On slow motion – nappi päällä.

C

Celeste. Taivaallinen ja sininen italiaksi. Ihailen taivasta ja sen sineä sekä italian kieltä.

Bella Italia

Californian Raisins –pakkausta pikkutyttönä katsellessani tiesin, että haluan Kaliforniaan,

jonne sitten muutinkin muutamaksi vuodeksi. Pakkaus on muuten vielä samannäköinen.

Kalifornia ja maailma muuttuu koko ajan.

D

Daavid on ihailemani kuningas ja sotasankari. Johtaja, jolla oli rohkeutta, kreatiivisuutta,

järkeä ja sydäntä – ja siunausta.

E

Ekonomi. Oikonomos (kreikkaa) on taloudenhoitaja. Toiveeni ja uskomukseni on, että osaan              hoitaa talon ja tavarat – ja että osaan jakaa voimavarat oikein ja kohtuullisesti.

    Matkalla Eduskuntaan!

Eläytymiskyky. Elämässä selviää sutjakkaammin, kun on mielikuvitusta ja osaa pysähtyä hetkeen.

F

Fahrenheit oli asteikkona, kun asuin 4 vuotta USA:ssa.  High nineties and blue skies sopivat minulle hyvin. Mutta Suomi voitti.

G

Gravitaatiovoima vetää kohti maata, mutta mikä vetäisi kohti taivasta. Genesiksen Jumala.

Globaali talous on kiehtova voimavara ja samalla kysymysmerkkejä täynnä oleva X.

H

Heittopussi ei kannata olla.

I

Ihminen ihmisten keskellä ihmisten puolesta tahdon olla. Tykkään ihmisistä. Haluan tutustua ja pitää yhteyttä, kuunnella ja kulkea rinnalla.

J

Juhliminen on elämän suloista suolaa ja välttämätöntä arjen paaluttamista. Kukaan ei jaksa              yhtä samanlaista putkea. Ihmisen sydämelle tekee hyvää kohdata muita ihmisiä.                         Järjestän mielelläni isojakin juhlia. Jos ei ehdi järjestää ruokapuolta, niin sitten nyyttärit.

    Kesäinen kattaus puutarhassa
 
    Itsenäisyysgaala

K

Kaupunginvaltuustoryhmässä työskentely on erilaista kuin liike-elämässä, mutta kiintoisaa ja syventäviä näköaloja avaavaa. Hienoa olla mukana.

Kristilliset arvot ovat elämäni vankka ja rauhan tuova perusta.

Koulutuksen pitäisi olla jokaiselle kannustava ja todellinen mahdollisuus.

Kirjat ja kirjoittaminen ovat tällä hetkellä ydinasioita.

    Författarnas hus
 

L

Lapset. Mitenkäs minä olenkaan ollut niin onnekas, että olen saanut neljä lasta, jotka ovat vielä niin fiksujakin (tämä on sitten muuten objektiivinen mielipide).  

M

Miksi? Kuinka moni oivallus ja maailman valloittava keksintö onkaan lähtenyt liikkeelle kysymyksestä.

Mistä haluaisit kiittää?..on tullut kysyttyä lapsilta ja leiriläisiltä monen monituista kertaa nukkumaanmenon aikaan. Ja itseltä myös. Kiitollisuus luo kultareunan elämään.

Magnum opus (pääteos)., mikähän tulee olemaan se minun?

N

Naisellisuus on voimavara ja omannäköistä luontevuutta, jota meillä pidetään osin piilossa.

    Syntymäpäivät

Non plus ultra. Puhuu puolestaan.

O

Onnellisuus on oikein oivaltamista. Arjen pyhyyttä. Elämän paaluttamista. Optimismia.      Ojentautumista myös sen mukaan mikä ei näy.

    Muista jäätelökesää!

Opiskelu. Teorian ja käytännön liitto, mahdollisuus. Mutta: Non scholae sed vitae discimus,

emme opi koulua, vaan elämää varten.

P

Perhe. Olin yksi ja nyt olen kuusi. Miten ihmeellistä, taivaallista matematiikkaa!                               Miten moninkertaista onkaan vielä tulossa?

Politiikka – sanaa monet vieroksuvat, mutta jos ajatteleekin, että se on yhteisten asioiden ja  omaisuuden mahdollisimman viisasta hoitamista, niin heti alkaa kuulostaa paremmalta.Kiva, että meillä on teitä ja ne ovat asvaltoidut. Katuvalot palavat. Lapsilla on kouluja. Pienellä sitkeydellä pääsee terveyskeskukseenkin. Lakeja säädetään ja niitä tarvitaan.

Q

”Quiriniuksen ollessa maaherrana..” Jouluevankeliumi luetaan maaseutupaikkamme tallissa,            jossa aidoilla pahnoilla Jeesus makaapi. Maria, Joosef ynnä koko kaarti lampaita myöden ovat siinä ympärillä. Olen jouluihminen. Joulu on ihana! Vapahtajan syntymäjuhla tuo tosissaan valoa pimeyteen!

R

Rakkaus. ”Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä..”. Rakkausluku on kaiverrettu     sormukseeni ja toivon mukaan myös sydämeeni. Amor vincit omnia!

Rahaa on tullut siirreltyä elämän aikana melkoisestikin. Raha on hyvä välineenä ja tuiki tarpeellinen renkinä, mutta rahan himo on kaiken pahan alku ja juuri.

S

Sosiaalinen taito on piirre, jonka merkitys tulee entisestään korostumaan.

Sosiaalinen vastuu kuuluu hyvään elämään ja tasapainoiseen yhteiskuntaan. Kaveria ei edelleenkään niin vaan jätetä.

Saaristo - purjehtien, uiden, mökkeillen, retkeillen aukeaa aina yhtä ihanana silmien eteen.          Pidetään se puhtaana, kauniina ja elinvoimaisena.

    Aurinko ja rauha laskeutuu
 

T

Terveys. Yksilön ja yhteiskunnan vastuun risteytys. Jokaisen toive.

Työ. Antaa sisältöä ja tarpeellista struktuuria elämään. Kunnon satsausta siihen, että kaikilla on mahdollisuus työntekoon syrjäytymisen ja taloudellisen ahdingon välttämiseksi. Yhtälailla on l      öydettävä kreatiivisia ja ihmisläheisiä ratkaisuja työssä viihtymiseen. Sanon viihtymiseen mieluummin kuin jaksamiseen.

Talkooasennetta pitää löytyä rutkasti lisää. Siitä voi nauttia oikealla suhtautumisella.

U

Urheilu on verissä.

Uinti. Pikkutytöstä lähtien on oltu pienet, näkymättömät räpylät varpaiden välissä. Uinti on ihanan rentouttavaa. Meri tuo sykettä myös talvella.

    Elämässä pitää olla virtaa!

Usko. Uskaltaisin väittää, että minulle on suotu uskon armolahja. Minä uskon ihan vaikeidenkin     asioiden toteutumiseen. Impossible is nothing!

V

Verkostoituminen on tärkeää ja kiehtovaakin. Niin minulle kuin koko yhteiskunnalle.

Voittaminen. Miksi jotkut haluavat kilpailla ja voittaa? En ole löytänyt shabloonaa. Mutta kaikki eri   tyypit ovat kivoja. Ja voittaa voi monella eri tavalla.

Vanhukset. Harmaat hiukset ovat kruunu ja elämänkokemus huikeaa. Wanha on arvostettava. Kunnioitettava. Viisas. Kokenut. Miksi meidän yhteiskunnassamme ei juuri arvosteta vanhaa eikä vanhuksia? Iso palanen elämäntaidosta ja rauhallisesta leppoisuudesta jää puuttumaan.

X

X on matematiikkaa. X on veikkausta. X on arvaamatonta. X on biologiaa. X on vaihtoehto. X on just ihanasti kaikkea. Ovet auki elämään!

Y

Yrittäjyys on lähellä sydäntäni. Minulla oli unelma omasta kioskista jo 5 -vuotiaana. Asennoituminen yrittämiseen ja busineksen tekoon olisi saatava vielä positiivisemmaksi. Rohkeutta ja sykettä peliin kaikille ammatista riippumatta.

Ympäristö. Kaikkien meidän yhteinen maailma, maa, kaupunki, piha, koti.

Z

Zamassa Karthagon alueella P. Cornelius Scipio voitti taistelussa Hannibalin.

Historia ja elämä opettaa. Isotkin jehut joutuvat toisinaan taipumaan. Ja varoitushuudosta             ”Hannibal ad portas”  ei tarvitse enää välittää.

Å

Å on ruotsalainen ooo. Virallinen äidinkieleni on suomi, mutta olen pienestä pitäen ruotsia          puhunut ja opiskellut Hankenilla. Naimisissa suomenruotsalaisen kanssa on tullut oltua sen verran kauan, että olen hyvinkin ååå, en siis kuitenkaan ihan ööö.

Ä

Äitiys on suuri ja ihmeellinen luottamustehtävä elämässäni. Haluan tukea äitiyden ja isyydenkin         asiaa ja kaikkia lapsiperheitä.

Ö

Öky ei ole minun makuuni. Vaikka minussa joskus nousee esiin luxusminäkin, joka ei kavahda oloa kristallikruunujen loisteessa, niin uskon että elämän ja elämisen pitää olla kohtuullista ja tasapainoista.

    Eka kertaa menossa catwalkille
 
 

 

  

 

MARITA SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

________________________________________

KALENTERI

 

_______________________________________

UUTISET

 

_________________________________